Den Haag en Lisse groenste gemeenten van Nederland

  Den Haag en Lisse mogen zichzelf een jaar lang groenste stad en groenste dorp van Nederland noemen. De Zuid-Hollandse gemeenten hebben goud gewonnen in  de nationale groencompetitie Entente Florale 2017.

  De prijzen werden woensdag tijdens de Nationale Groendag in Krimpen aan den IJssel uitgereikt door Harry Boeschoten, programmadirecteur Groene Metropool bij Staatsbosbeheer.

  In de categorie steden ging het zilver naar Waalwijk en brons naar Leidschendam-Voorburg en Purmerend. In de categorie dorpen en kleine steden won Voerendaal zilver en Geertruidenberg brons.

  Buurtparken

  De vakjury is gecharmeerd van de integrale benadering van de openbare ruimte in Den Haag, de aanleg van buurtparken in dichtbebouwde wijken en de gelijktijdige verdichting en vergroening.

  Dankzij burgerparticipatie wist Lisse haar concurrenten een neuslengte voor te blijven. „De gemeente geeft ruimte, faciliteert en houdt de regie, wat de kans op langdurig succes vergroot. Ook jongeren worden actief betrokken bij groen en natuur”, aldus de jury.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties