Haagse Zeeheldentuin wint Europese prijs

De Zeeheldentuin in Den Haag heeft de EUGIC 2015 Award gewonnen in de categorie uitgevoerde projecten in Europese steden. De buurttuin is ontworpen door DGJ Architects & Landscapes.

De prijs wordt uitgereikt tijdens de eerste editie van de European Urban Green Infrastructure Conference (EUGIC) in Wenen op 23 en 24 november.

Het ontwerp van de Zeeheldentuin wordt door de jury geprezen ’om het samen met buurtbewoners creëren van een groene plek in versteend gebied, waarin biodiversiteit, het recyclen en hergebruiken van materialen uit de stad, en het voorkomen van wateroverlast een rol spelen.’

Als winnaar van de EUGIC 2015 Award, wordt de Zeeheldentuin tijdens de conferentie tentoongesteld. Daarnaast zal er een brochure over worden uitgereikt.

Stedelijke groene infrastructuur
De eerste EUGIC behandelt thema’s als klimaatverandering, verlies van biodiversiteit , water- en energiemanagement, gezondheid en de gemeenschap – en hoe op de natuur gebaseerde oplossingen kunnen helpen om hier een bijdrage aan te leveren. Experts op het gebied van stedelijke groene infrastructuur zullen hun kennis en ervaring delen.

Beeld: DGJ Architects & Landscapes