Haeghe Groep doet groenonderhoud Tweede Kamer

Sinds vorige maand is het groenonderhoud van de Tweede Kamer in handen van Haeghe Groep. Om het goede voorbeeld te geven in aanloop naar de Participatiewet heeft de Tweede Kamer werkplekken gecreëerd voor medewerkers van het sociaal werkbedrijf.

Maandag plantte Tweede Kamer-voorzitter Anouchka van Miltenburg, samen met de Haagse wethouder Sociale Zaken Henk Kool, en medewerkers van Haeghe Groep enkele struiken in een groenstrook tussen de oude en nieuwe Tweede Kamer. Ook werden enkele binnentuinen bij het parlement aangedaan.

Op 1 januari 2015 moet de Participatiewet ingaan, bedoeld om mensen die kúnnen werken aan een baan te helpen. „Met de wet geven we een signaal af”, zei kamervoorzitter Van Miltenburg na het plantwerk.

„In Nederland is iedereen belangrijk voor de arbeidsmarkt. Als Kamer hebben we daarin een voorbeeldfunctie, en er is hier dan ook ruimte voor mensen voor wie een werkplek moeilijker bereikbaar is dan voor anderen.”

Dinsdag buigt de Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid zich over de Participatiewet. Op 24 juni wordt de wet plenair behandeld in de senaat.