Hamamelis x intermedia ’Evi’ bekroond met KVBC-Award Goud

Bij een veldkeuring op 4 maart bekroonde de keuringscommissie van de KVBC Hamamelis x intermedia ‘Evi’ met een KVBC-Award Goud. Deze toverhazelaar is ontwikkeld en geïntroduceerd door W.J. van der Werf uit Boskoop.

‘Evi’ heeft een regelmatige, breed vaasvormige groeiwijze. Van der Werf selecteerde de cultivar mede vanwege de late bloeitijd.

Rijkbloeiend
Het is een bijzonder rijkbloeiende heester in een zeer uitgesproken, sprankelende diep oranjegele kleur. De bloemen verspreiden een vrij zwakke maar aangename, friszure geur.

De oudere cultivar ’Doerak’ komt qua kleur het dichtst in de buurt, maar deze heeft als eigenschap dat het blad ’s winters dor in de plant blijft hangen. Iets dat ‘Evi’ niet doet.

KVBC-Award
De in 2015 door de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen geïntroduceerde bekroningsvorm KVBC-Award in brons, zilver en goud, vervangt de ’medailles’, gegeven na veldkeuring.

Publicaties
De bedoeling is om uiteindelijk een breed sortiment van bewezen goede planten te krijgen waarvan de producent en gebruiker weten dat deze probleemloos toe te passen zijn.
De scorekaarten worden gepubliceerd op www.kvbc.nl. Een uitgebreide beschrijving van alle bekroonde planten wordt gepubliceerd in Dendroflora.