Heijmans verkoopt golf- en groenactiviteiten

Heijmans Wegen heeft haar groen- en golfactiviteiten verkocht aan het huidige management van de afdeling Sport&Groen. Heijmans behoudt het onderdeel Sport, te weten de realisatie van sportvelden, sportaccommodaties en –verlichting.

Circa honderd medewerkers, voornamelijk werkzaam in de buitendienst, gaan over in de nieuwe onderneming. Hiermee gaat het nieuwe bedrijf, dat in de loop der jaren is ontstaan uit diverse samenvoegingen van bedrijfsonderdelen van het Heijmans concern, een nieuwe fase in.

De huidige bedrijfsleiding, sinds de vorming van Heijmans Sport & Groen verbonden aan de organisatie, zijn de nieuwe eigenaars van Golf & Groen. Het bedrijf gaat verder als De Enk Groen & Golf.

„Met deze management buy-out kunnen we verdere invulling geven aan de dienstverlening op gebied van groenonderhoud, zoals daktuinen, en de realisatie van golfbanen”, aldus de nieuwe eigenaren.

De afwikkeling van de verkoop zal de komende maanden plaatsvinden. Het nieuwe bedrijf zal in die tijd haar intrek in een andere locatie nemen.