Hilversum vraagt bewoners om bomen water te geven

De gemeente Hilversum roept bewoners op om in verband met de droogte jonge bomen in de stad water te geven. Het gaat om bomen die de afgelopen drie jaar zijn geplant.

Volgens de gemeente zijn met name jonge bomen extra kwetsbaar door de droogte. „Op dit moment zijn wij met meerdere watergeefwagens volop bezig om alle beplanting en nieuwe bomen van water te voorzien. Maar, zeker nu er hittegolf speelt en het voorlopig droog lijkt te blijven, kunnen wij alle hulp goed gebruiken. Wij zouden het waarderen als u in uw buurt de jonge bomen en nieuwe aanplant extra water zou willen geven,” schrijft de gemeente op haar website.

Alleen bomen die de afgelopen drie jaar zijn geplant, en dus nog onvoldoende wortels hebben gevormd, hebben extra water nodig. Deze bomen zijn te herkennen aan de gietrand rondom de boom.

Groenstroken
Ook de nieuwe beplanting in de groenstroken kan volgens de gemeente wel extra water gebruiken. „Wij zouden het zeer waarderen als u bij u in de buurt extra water zou willen geven om zo onze tuinstad Hilversum groen te houden.”

Niet alleen in Nederland, maar ook in de West-Duitse streek Rijnland hebben steden de bevolking opgeroepen bomen water te geven vanwege de aanhoudende droogte.