Hoogste omzetstijging hoveniers in zeven jaar tijd

  De Nederlandse hoveniersbranche realiseerde over 2017 een omzetstijging van ruim 9% ten opzichte van 2016. Voor VHG-leden lag de omzetstijging zelfs op 10,4%, de hoogste groei in zeven jaar tijd. Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor VHG die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft opgesteld.

  Traditioneel ligt de omzetstijging in het vierde kwartaal hoger dan in de rest van het jaar. Ook afgelopen jaar was dat het geval. Voor VHG-leden lag de omzetstijging in het vierde kwartaal op 10,3%. Voor de gehele hoveniersbranche lag de omzetstijging op ruim 7% gemiddeld.

  Vooral de boomspecialisten deden het goed in het vierde kwartaal van 2017 met een omzetstijging van bijna 15%, gevolgd door groenvoorzieners met 13% en hoveniers met 9%. Meeste groei realiseerden de interieurbeplanters met 18%.

  Positief

  De verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2018 zijn ook positief. Hoewel de omzet in het eerste kwartaal traditioneel lager ligt dan in de rest van het jaar, staat het ondernemersvertrouwen op recordhoogte.

  Vooral de stijging van het aantal bouwvergunningen biedt perspectief. Vorige week bleek ook al dat de verkoop van groen bij tuincentra in de lift zit dankzij de woningmarkt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties