Hortus Amsterdam opent de poorten weer

Na tien weken sluiting mogen de poorten van de Hortus Amsterdam weer open en kunnen bezoekers weer genieten van de tuin. De Hortus gaat gefaseerd open.

Van 26 t/m 29 mei is de Hortus alleen geopend voor de Vrienden van de Hortus. Vanaf zaterdag 30 mei is de Hortus weer open voor iedereen. Voorafgaand aan het bezoek moet er online een ticket gekocht worden.

De Hortus, als groene oase in de stad, bevindt zich grotendeels in de buitenlucht en biedt veel ruimte voor bezoekers om rond te wandelen. Toch beperkt de Hortus de bezoekersstroom door online reservering te verplichten en minder bezoekers dan normaal binnen te laten. Via de website van de Hortus is een starttijd te boeken waarop men de tuin binnen kan gaan. Na binnenkomst mogen bezoekers zo lang blijven als zij willen.

Protocol

De eerste vier dagen van de heropening zijn alleen voor Vrienden van de Hortus. „De Hortus heeft een grote Vriendenvereniging. Via social media en via de mail kregen wij veel verzoeken om weer open te gaan,” vertelt directeur Carlien Blok. „Mensen misten de tuin, de voorjaarsbloei en de wandeling door de Hortus. En wij misten de bezoekers ook. Een lege tuin in het voorjaar; wij konden er niet aan wennen.”

Toen de overheid op 6 mei de eerste versoepelende maatregelen aankondigde, richtte de Hortus zich direct tot de gemeente Amsterdam met een uitgebreid protocol en openingsplan. Vorige week kreeg de Hortus officieel het akkoord om weer te openen.

Hygiënepunten

Door extra veiligheidsmaatregelen zal een bezoek aan de Hortus er iets anders uit gaan zien. In de kassen en op sommige smalle paden geldt een vaste looproute, de Vlinderkas en het Kaslokaal zijn voorlopig gesloten en in de tuin zijn verschillende hygiënepunten ingericht. Het Hortuscafé gaat ook weer open, maar werkt voorlopig met een take away menu.

Foto: Archiefbeeld van voor de coronacrisis.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties