Hovenier doet mee aan Serious Request

VHG-lid Tuin Totaal Hoveniersbedrijf uit Haarlem doet mee aan Serious Request. Het bedrijf verkoopt openhaardhout waarvan de volledige opbrengst naar het Rode Kruis gaat.

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Haarlem. Vanuit deze gemeente zijn ondernemers opgeroepen om acties te bedenken voor het goede doel: het Rode Kruis.

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf uit Haarlem verkoopt al de hele maand december openhaardhout waarvan de volledige opbrengst naar het Rode Kruis gaat. De teller staat inmiddels al op ruim 800 euro met 1.000 euro als streefbedrag.

„Als hoveniersbedrijf krijgen we regelmatig de opdracht om bomen te kappen. Dit hout wordt vervolgens gedroogd en gekloofd opgeslagen. We bieden nu dit hout aan voor het Glazen Huis van 3FM Serious Request.”

Kastanjeboom
Ook de gemeente Schiedam doet iets met hout voor Serious Request. De gemeente laat het hout van een 110 jaar oude kastanjeboom bewerken door een kunstenaar en houtbewerkers tot diverse decoratieve houtproducten. Deze worden verkocht voor het goede doel.

De oude kastanjeboom is op 15 december gerooid wegens ouderdom en ziekte. De veiligheid van de boom was niet meer te handhaven. Op dezelfde plek wordt een rode beuk met stamomtrek van 1 m teruggeplaatst.