Hydrangea macrophylla ’Ruby Tuesday’ beste nieuwigheid Plantarium

Hydrangea macrophylla ‘Ruby Tuesday’ is uitgeroepen tot beste nieuwigheid van Plantarium. De hortensia is ingezonden door De Jong Plant uit Boskoop. In totaal werden negen planten met goud bekroond.

Hydrangea macrophylla ‘Ruby Tuesday’ is een opvallend compacte en stevige plant met stevige bloemen in een zeer aansprekende kleur, aldus de jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC).

In totaal werden door de jury 106 planten gekeurd, waarvan er negen goud, vijftien zilver en elf een bronzen medaille kregen.

Persprijs
Cosmos bipinnatus ’Xanthos’ van Van Hemert en Co heeft de persprijs gewonnen voor beste nieuwe plant vanwege zijn interessante kleur en compacte bloemen.

Hydrangea macrophylla Music Collection van De Jong Plant werd door de pers benoemd tot beste nieuwe concept. „De Music Collection is een concept wat ook de jongere generatie zal aanspreken”, aldus Hester Macdonald, voorzitter van de jury.

Bron: De Boomkwekerij

Hydrangea macrophylla Ruby Tuesday

Cosmos bipinnatus ‘Xanthos’ van Van Hemert & Co Seeds uit Hazerswoude heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium Persprijs gewonnen.

In de categorie Concepten ging de persprijs naar Hydrangea macrophylla Music Collection van De Jong Plant BV uit Boskoop.