iVerde de boer op met groene boodschap

  Promotieorganisatie iVerde gaat op een aantal buitenlandse symposia presentaties verzorgen over het belang van groen volgens het Groene Stad-principe. De doelgroepen variëren van landschapsarchitecten tot beleidsambtenaren van regionale en lokale overheden.

  Dinsdag 23 september wordt de aftrap gegeven door VHG-directeur Ebgert Roozen. Tijdens de Landscape Show in Battersea Park, Londen, zal Roozen namens iVerde een presentatie geven over verduurzaming van steden. De titel van zijn presentatie is ‘How Can We Build Green & Sustainable Cities?’

  Roemenië

  Op 26 september zal Leon Smet, secretaris van Anthos, namens iVerde een presentatie geven over De Groene Stad-filosofie tijdens de ‘General Meeting of Romanian Association of Municipalities’.

  Bulgarije

  Op 23 oktober zal in de Bulgaarse stad Pravets de jaarlijkse bijeenkomst van de Bulgaarse Vereniging van Gemeenten plaatsvinden. Hier zal Smet namens De Groene Stad/The Green City een presentatie verzorgen. Op 22 oktober zal Smet op de Universiteit van Sofia in gesprek gaan met tuinarchitecten in opleiding, en met leden van de Bulgaarse brancheverenigingen voor ondernemers in het groen.

  Ambitie

  De ambitie van De Groene Stad en haar internationale zusterinstelling The Green City is bij te dragen aan een meer doordachte inzet van groen in de bebouwde omgeving. Groen kan immers bijdragen aan de oplossing van lucht- en waterproblematiek in de stad, waar we in steeds sterkere mate mee te maken krijgen.

  Ook is uit verschillend wetenschappelijk onderzoek gebleken dat groen ingezet kan worden om sociale en maatschappelijke verloedering tegen te gaan en dat groen het stedelijke gebied gezonder en attractiever maakt.