Innovatiedag Bomen voor de toekomst

  Op 11 september organiseert DLV Plant in samenwerking met het Praktijknetwerk Duurzame aanpak van ziekten, plagen en onkruiden en ZLTO een innovatiedag ’Bomen voor de toekomst. De dag vindt plaats bij Boomkwekerij Ebben bv in Cuijk.

  De Innovatiedag bestaat ’s ochtends uit een forumdiscussie over de toekomst van duurzaam openbaar groen, vooral bedoeld voor ondernemers en beleidsmakers.

  Ochtendprogramma:

  Forumdiscussie waaraan deelnemen:
  – Henk Raaijmakers, vicevoorzitter LTO vakgroep Bomen en vaste planten.
  – Johan van den Hout, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant.
  – Harm Horlings, voorzitter van de Vereniging Duurzame Boomkwekers Nederland.
  – Leendert Koudstaal, beleidsmedewerker groen van de Gemeente Den Haag en voorzitter van de themawerkgroep Bomen van de Vereniging Stadswerk.

  Middagprogramma:

  Het middagprogramma is vooral voor uitvoerenden en kan meetellen voor de verlenging van de spuitlicentie. De middag staat in het teken van innovatie voor duurzame boomteelt en duurzaam openbaar groen. Er zijn aparte rondleidingen voor groenvoorzieners/hoveniers en voor boomkwekers langs proeven en themavelden. Ook is er een infomarkt.
  Daarnaast geeft Henk Kuppen, adviseur van de Nationale Bomenbank een lezing over het voorkomen in plaats van bestrijden van ziekten en plagen. Jan Pl Mauritz van Mauritz adviseurs en Taxateurs gaat in op een toekomstbestendig sortiment.

  De dag begint om 9.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

  Meer informatie vindt u op de site van DLV Plant.