Inschrijving geopend voor seminar Bodem is de basis

Op donderdag 20 september organiseert Wellantcollege Houten samen met Tuin en Landschap en de VHG het seminar Bodem is de basis. Experts vertellen deelnemers alles over de ins en outs en laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bodemgebruik.

Tijdens dit event leer je de bodem ‘lezen’. In diverse workshops en op de beurs ontdek je hoe je de bodem goedkoper en beter kunt beheren; krijg je zicht op wat er gebeurt in de bodem en hoe je daar het beste mee om kunt gaan, zodat er betere en gezondere omstandigheden ontstaan voor beplanting; en kom je te weten hoe je biologische gewasbeschermingsmiddelen in kunt zetten.

Duurzame tuin

Keynote spreker deze dag is Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel. Hoekstra gaat in zijn presentatie in op de duurzame tuin. „Nog steeds worden tuinen en buitenruimtes – van groen in woonwijken en parken tot het groen rondom bedrijven – ingericht en aangelegd zonder dat er nagedacht wordt over duurzaamheid en milieu. Vaak worden materialen en producten gebruikt die onnodig slecht zijn voor onze flora en fauna. Dat moet anders en dat kán anders.”

Spuitlicentie verlengen
Ook heb je deze dag de mogelijkheid om een bijeenkomst voor de verlenging van de spuitlicentie te volgen. Margareth van der Horst, docente en adviseur Plant Care Education, verzorgt de kennisbijeenkomst ‘Gezonde grond: een basis voor gezond groen’. Zij gaat in op de rol van organische stof bij de weerbaarheid tegen bodemziekten. Ook besteedt zij aandacht aan de vorming van compost en het toepassen van groenbemesting. Tijdens een heldere en interactieve presentatie komen allerlei facetten van gezonde grond voorbij.

Vroegboekkorting

Kijk voor een overzicht van alle workshops op de website van Wellantcollege. Tot en met 31 juli geldt een vroegboekkorting van 20% (normale ticket €100, met vroegboekkorting €80). Direct aanmelden kan via deze link.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Thale Roosien
Thale Roosien
5 jaren geleden

Wie zijn de bodemexperts met de heldere objectieve kennis?

tel
Beheerder
tel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Thale Roosien

Zie de website van Wellant met een overzicht van alle sprekers: https://wellant.nl/cursussen-trainingen/bodem-de-basis/