Intratuin stopt met verkoop glyfosaat

Intratuin stopt met de verkoop van middelen met glyfosaat. Vestigingen kunnen de bestaande voorraad nog tot en met 1 september verkopen.

Hoewel de middelen voldoen aan wettelijke bepalingen, stopt Intratuin per direct met inkoop van producten op basis van glyfosaat. Bekendste merken zijn RoundUp, Bayer Clear-up en Pokon STOP.

Intratuin werkt achter de schermen al enige tijd aan ecologische alternatieven op het schap. Nu de tuincentrumketen een volwaardig pakket aan alternatieven in haar winkels heeft staan, neemt zij afscheid van alle 22 glysofaathoudende middelen.

Serieus
„Door glyfosaatmiddelen onbestelbaar te maken, gaat Intratuin als marktleider in haar beleid over bestrijdingsmiddelen verder dan de Europese wet- en regelgeving van haar vraagt”, aldus Menno Wielinga, algemeen directeur Intratuin Nederland.

„Wij nemen onze rol in de zorg voor het milieu serieus. Zo hebben wij vorig voorjaar reeds drie producten met neonicotinoïden gesaneerd, vooruitlopend op eventuele maatregelen van de Nederlandse overheid.”