Inzenden projecten tegen eenzaamheid

Coalitie Erbij, het landelijke samenwerkingsverband tegen eenzaamheid, organiseert deze zomer de Nationale Eenzaamheid Prijs 2015. De prijsvraag staat open voor inzendingen die eenzaamheid voorkomen of tegengaan in onze woonomgeving.

Tot en met 16 augustus is inzending mogelijk. Op het Nationaal Eenzaamheid Congres 2015 wordt de winnaar gekozen. De prijsvraag staat in het teken van de woning, woonomgeving en openbare ruimte, omdat deze van grote betekenis kunnen zijn voor gevoelens van eenzaamheid. Het gaat daarbij onder andere om huisvesting, wooncomplexen, het ontwerp van de openbare ruimte en gebiedsontwikkeling.

De prijs staat open voor bewoners, bewonersgroepen, organisaties, bedrijven en overheden. De Nationale Eenzaamheid Prijs is dé kans voor bijvoorbeeld woningcorporaties of ondernemers om hun sociale projecten in de spotlights te zetten. Via de site Samentegeneenzaamheid.nl kunnen zij hun initiatieven kenbaar maken.

Vakjury bepaalt nominaties
Een vakjury onder leiding van Leo Wijnbelt, voorzitter van Coalitie Erbij, beoordeelt de inzendingen.
Deelnemers van het Nationaal Eenzaamheid Congres op 24 september bepalen de winnaar. Deze krijgt een kunstobject en een geldprijs van €5.000 ten behoeve van de activiteit. De nummers 2 en 3 ontvangen respectievelijk €2.000 en €1.000.