De Boomkwekerij Teelt Is computer in staat teler te verslaan bij het telen van gewassen?

  Is computer in staat teler te verslaan bij het telen van gewassen?

  0

  Op 1 juni is na een 24-uurs hackathon het aantal deelnemende teams aan de Autonomous Greenshouses Challenge teruggebracht van 14 naar 5 teams. In deze sterk internationaal georiënteerde wedstrijd krijgen de teams de komende een kas in beheer waarin zij dankzij kunstmatige intelligentie met zo min mogelijk input aan bijvoorbeeld water, voeding en energie, ‘op afstand’ een zo goed mogelijk komkommergewas moeten telen.

  Volgens projectleider Silke Hemming van Wageningen University & Research is het een kwestie van tijd dat de computer een teler verslaat bij het telen van betere bloemen, planten of groenten.

  De vijf deelnemende teams zijn:

  • Deep Greens: een team bestaande uit AI (kunstmatige intelligentie) experts van Intel en tuinbouwexperts van de National Autonomous University of Mexico (nationaliteiten: United States, Ecuador, Argentina, India, Mexico)
  • AiCU, een divers team bestaande uit AI en tuinbouwexperts en studenten van Eurotiss, NXP Semiconductors, IGMPR Flower, Parks & More, University of Twente, Wageningen University (China)
  • The Croperators, een team bestaande uit professionals van Delphy en AgroEnergy en studenten van Wageningen University en INholland (The Netherlands).
  • Sonoma, een team bestaande uit AI experts van Microsoft Research en studenten van Wageningen University en University of Copenhagen (Vietnam, India, The Netherlands, Germany).
  • iGrow, een team bestaande uit AI experts van Tencent en tuinbouwexperts van Chinese Academy of Agricultural Science (China).

  De wedstrijd wordt georganiseerd door Wageningen University & Research (WUR) en mogelijk gemaakt door door Tencent, een van de grootste internetbedrijven in de wereld.

  Lees aanstaande vrijdag  8 juni in de Bloemisterij de achtergronden van de wedstrijd en de betekenis voor bloemisterijgewassen.

   

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar