Is uw bedrijf voorbereid op langer doorwerken?

Stigas verzorgt de masterclass ‘Vitale bedrijven hebben de toekomst!’ Deze masterclass is onderdeel van het programma ‘Werken aan morgen’ dat door Stigas wordt uitgevoerd als onderdeel van het sectorplan agrarisch en groen.

Als gevolg van de vergrijzing gaan we langer doorwerken. Of dit al uw medewerkers zal lukken, is niet vanzelfsprekend. Dit heeft voor u beiden aanzienlijke financiële en sociale consequenties. Maar hoe krijgt u een vitaal bedrijf?

Workshop
U onderzoekt in één dag, samen met collega-ondernemers, -leidinggevenden en -personeelsfunctionarissen, wat vitaliteit en inzetbaarheid voor uw bedrijf kunnen inhouden. U gaat naar huis met concrete acties, waar u de volgende dag al mee aan de slag kunt.

Onderwerpen
Inzetbaarheid: Wat is het? Waardoor wordt het beïnvloed? Hoe kan ik het bevorderen?
Langer doorwerken: Wat zijn de knelpunten in het werk naarmate de leeftijd vordert? Hoe kunnen mijn medewerkers zich daarop voorbereiden en wat kan ik als zelf werkgever doen?
Waarom is vitaliteit belangrijk? Hoe kan ik een gezonde leef- en werkstijl stimuleren en faciliteren?
Hoe zorg ik ervoor dat mijn organisatie hier succesvol mee aan de slag gaat? Wie en wat – binnen en buiten mijn organisatie – heb ik hierbij nodig?

De masterclass is bedoeld voor alle – kleine en grote – hoveniersbedrijven. De masterclass is ontwikkeld in samenwerking met de sector.

Geen kosten
Bij Colland aangesloten bedrijven kunnen kosteloos deelnemen. Het maximaal aantal deelnemers is twaalf.

Datum: Dinsdag 2 februari
Locatie: VHG, De Molen 30, 3994 DB Houten
Tijd: 9:00 – 16:30 uur

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link.