Italiaanse tuinontwerper maakt beste tuinfoto

Met een foto van een prairieborder is de Italiaanse tuinontwerper Rosanna Castrini uitgeroepen tot ’International Garden Photographer of the Year’. Zij wordt beloond met £5.000 (€6.080).

Met een foto van een prairieborder is de Italiaanse tuinontwerper Rosanna Castrini uitgeroepen tot ’International Garden Photographer of the Year’. Zij wordt beloond met £5.000.

Volgens jurylid Andrew Lawson springt de foto van Castrini eruit omdat het zelden gebeurt dat een combinatie van planten zo perfect op de foto staat. De contrasterende vormen en texturen van de drie verschillende planten sprak de jury aan, bovendien staan alle planten er goed bij. Verder heeft Castrini goed gezien dat hier een vakman aan de slag is geweest.

18.000 foto’s
De International Garden Photographer of the Year-competitie wordt georganiseerd in samenwerking met Kew Gardens in Londen. De wedstrijd staat open voor iedereen, in totaal kreeg de jury 18.000 foto’s binnen.

In zeven categoriën zijn winnaars uitgekozen. Onder hen is een geldbedrag van £13.000 (€15.800) verdeeld. In Kew Gardens is een expositie van de foto’s ingericht. Tot 30 maart is die te bezichtigen.

De winnende foto van Rosanna Castrini