IVN stelt weer minibosjes ter beschikking

IVN stelt, in samenwerking met plantenwebshop Sprinklr en ASN Bank, een kant-en-klaar pakket samen om minibosjes van 6 m2 aan te leggen in de tuin. Het gaat om biologisch gekweekte inheemse planten.

IVN-expert stadsnatuur Maarten Bruns: „De ruimte voor natuur wordt steeds schaarser. Door alle tuinen te vergroenen kunnen we in totaal het grootste natuurgebied van Nederland aanleggen. En ieder stukje natuur telt dan mee, ook zo’n minibosje.”

Door alle tuinen te vergroenen kunnen we in totaal het grootste natuurgebied van Nederland aanleggen. (Foto:IVN)

In 2019 en 2020 werden door particulieren al zo’n 1.800 zogeheten Tuiny Forests aangeplant. Het doel is dat daar dit jaar nog 2.000 minibosjes bijkomen. „Dan zitten we al op 23.000 m2 extra inheemse natuur en 3.800 tuinen die minder last hebben van wateroverlast en hittestress. Het is de bedoeling dat die beweging doorzet,” aldus Bruns.

Geen exotische planten

Bruns hekelt de trend om exotische planten aan te planten in Nederlandse tuinen, zoals olijfbomen, palmbomen en agaves. „Wellicht een fraai gezicht, maar helaas een misser voor wie meent bijen, vlinders en andere dieren te helpen.” IVN roept aan het begin van de Nationale TUinweek Nederlanders daarom op om vooral inheemse bomen en planten aan te planten.

De minibosjes zijn vanaf 16 juni verkrijgbaar.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties