Jan de Vries nieuwe voorzitter Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij


  Jan de Vries wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij in Boskoop. Hij volgt Jan Willem Griep op die deze functie 12 jaar heeft bekleed. „Voor Plantarium blijft alleen toekomst als de beurs ondernemers weet te inspireren en activeren tot verandering”, aldus De Vries.

  Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) heeft als doel het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten. De organisatie van vakbeurs Plantarium is een van de belangrijkste activiteiten van SVB. Vorig jaar kon Plantarium vanwege corona fysiek niet doorgaan. In plaats daarvan is gekozen voor een volledig digitale invulling van de beurs. Plantarium gaat ook in 2021 fysiek niet door, maar de organisatie wil de beurs wel op een andere manier onder de aandacht brengen.

  Vertrekkend voorzitter Jan Willem Griep over het digitale Plantarium van vorig jaar. „Dit heeft ons geleerd dat het elkaar fysiek zien en spreken een belangrijke rol speelt in de beleving van de beurs. Ik denk dat de toekomst ligt in de combinatie van een fysieke en digitale beursorganisatie. Het ontwikkelen van een mix die aanslaat bij het vak, laat ik over aan mijn opvolger die ik alle succes wens. Ik heb 12 jaar met veel plezier bijgedragen aan de promotie van het vak en zijn prachtige producten.”

  Jan Willem Griep: „Ik laat het ontwikkelen van een nieuwe beursmix over aan mijn opvolger die ik alle succes wens.”

  Toekomst Plantarium

  Volgens Jan de Vries veranderen de markt, maatschappij én de sector razendsnel. „Het is dus zaak dat SVB met zijn activiteiten hierop inspeelt en doorlopend vernieuwt. Voor Plantarium blijft alleen toekomst als de beurs ondernemers weet te inspireren en activeren tot verandering. Dat is de opdracht die ik mijzelf met het nieuwe bestuur meegeef”.

  Jan de Vries wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij.

  Wegens het aflopen van de reguliere zittingstermijn vinden nog twee andere bestuurswisselingen bij SVB plaats. Bestuurslid Gerard Berkelmans en secretaris/penningmeester Wilfred van Polanen maken plaats voor Bernard Oosterom en Michiel Gerritsen

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties