Joop Zoetemelk bezoekt inspiratietuin op Plantarium

  Op de komende editie van boomkwekerijbeurs Plantarium (23 t/m 27 augustus) zijn acht tuinen gewijd aan inspirerende mensen die ons tot voorbeeld kunnen zijn. Een van hen is Joop Zoetemelk, hij zal zijn tuin – waarin eenvoud centraal staat – in de week voorafgaand aan de beurs bezoeken en officieel zijn naam geven.

  De acht tuinen zijn ontworpen door Peter Zaal, Angela Warmerdam, Jans Bos en Peter van Dam. Vorig jaar maakten zij deel uit van het ontwerpersteam dat de Tuin en Landschap Experience voor Plantarium ontwierp, dit jaar maken zij dus voor de tweede keer hun opwachting. De Joop Zoetemelk-tuin wordt aangelegd door Gardini.nl.

  Willemstein Hoveniers die vorig jaar ook één van de tuinen van de Experience maakte, legt deze editie twee inspiratietuinen aan: de tuin waarin Walt Disney centraal staat en die waarin Anne Frank de inspiratie is. De Aar Hoveniers is er eveneens dit jaar bij: dit bedrijf legt de tuin voor Annie M.G. Schmidt aan. Buiten Buiten ontfermt zich over de tuin voor Salvador Dali.

  De andere inspiratietuinen zijn gebaseerd op Mozart, Don Quichot en Nelson  Mandela. Voor deze tuinen zoekt de organisatie van Plantarium nog hoveniers. Wanneer u betrokken wilt zijn bij de aanleg kunt u contact opnemen met Plantarium, info@plantarium.nl.

  Foto: Nationaal Archief

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties