Jorritsma opent eerste Floraliën in Nederland

Annemarie Jorritsma opent op vrijdag 9 mei de Floraliën. Deze tiendaagse wereldexpo van bloemen en planten wordt voor het eerst in Nederland gehouden.

Met de opening geeft Jorritsma het belang aan van bomen, planten en bloemen in onze leefomgeving. Jorritsma is voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en burgemeester van Almere, waar in 2022 de Floriade plaatsvindt.

Tijdens de openingsplechtigheid geeft hoofdontwerper Niek Roozen een korte toelichting op de Floraliën en brengt een internationaal kinderkoor een lied uit de musical ‘Plants & Fairytales’ ten gehore.

Behalve op volwassenen richten de Floraliën Nederland zich ook op kinderen door hen te laten ervaren hoe levend groen bijdraagt aan een gezond leefklimaat. Zo is er een vlindervriendelijk thema, een educatieve speurtocht en zijn er smaaklessen met biologische kruiden en groenten uit de tuin.

Vakavonden
Overdag is de expositie geopend voor het publiek. ’s Avonds zijn er speciale bijeenkomsten voor professionals. Zo vindt op 13 mei de vakavond plaats voor tuincentra en hoveniers, in samenwerking met Tuinbranche Nederland en Branchevereniging VHG. Op 15 mei is er een vakavond voor gemeenten en overheden.

De Floraliën zijn geopend van 9 tot en met 18 mei en vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

Op een oppervlak van 40.000 m2 worden bloemen, planten, heesters en diverse tuinen gepresenteeerd.

Het is voor het eerst dat de Floraliën in Nederland worden georganiseerd.