Jubileumactie GroenRijk: tegel eruit, bloembol erin

  Met een bloembollenactie wil GroenRijk Tuincentra, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert, een bijdrage leveren aan een bloeiende leefomgeving en de biodiversiteit in Nederland verbeteren met speciale aandacht voor bijen. Samen met bloembollenbedrijf JUB Holland organiseert GroenRijk de landelijke inwisselactie ’Tegel eruit, bloembol erin’.

  Wie op zaterdag 23 september één tegel uit eigen tuin inlevert, ontvangt gratis een mix van 40 verschillende bloembollen. De bloembollenmix bevat de soorten krokus, blauw druifje, botanische tulp (Tulipa linifolia), Anemone blanda, sneeuwroem (Chionodoxa) en Bulgaarse ui (Nectaroscordum).

  Biodiversiteit
  De ’Bloembollen voor blije bijen’ zijn op advies van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging geselecteerd, omdat ze relatief veel nectar en stuifmeel produceren. Die zijn beiden van vitaal belang voor het welzijn van bijen. De bollen verwilderen en komen elk voorjaar vanaf februari vanzelf weer tot bloei. Zo wordt met de bollenmix een blijvende bijdrage gegeven aan een gezonde bijenpopulatie.

  Ook de variatie in bloemen en de gespreide bloeiperiode van bijna vijf maanden wordt door bijen zeer op prijs gesteld. Bij een buitentemperatuur van ongeveer 9 graden Celsius worden bijen, na een winter in rust te zijn geweest, weer actief en gaan op zoek naar nectar en stuifmeel.

  Foto’s: JUB Holland.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties