Hortipoint Kamer roept regering op natuur en biodiversiteit te beschermen

  Kamer roept regering op natuur en biodiversiteit te beschermen

  0

  Tijdens de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zijn twee moties aangenomen om natuur en biodiversiteit te bevorderen.

  D66-Kamerlid Tjeerd de Groot roept in een motie de regering op in overleg te treden met organisaties die een bijdrage leveren aan de monitoring van natuur, biodiversiteit en landschap.

  In de motie wordt de regering verzocht om samen met het netwerk Ontwikkeling en Beheer Natuurkwaliteit (OBN), het Netwerk Ecologische Monitoring (NEM) en de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) een toekomstvisie te ontwikkelen. Een grote meerderheid  stemde voor de motie, alleen PVV en Forum voor Democratie stemden tegen.

  Deltaplan Biodiversiteit

  Een motie van ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber over een gezamenlijke aanpak om natuur en biodiversiteit te beschermen, werd eveneens door de Kamer aangenomen. Met name de afname van bestuivende insecten en weidevogels baart zorgen volgens Dik-Faber.

  In de motie roept ze de regering op om het Deltaplan Biodiversiteit, waarin 18 organisaties uit land- en tuinbouw, wetenschap en natuurbescherming samenwerken, inhoudelijk te ondersteunen. De motie werd eveneens met grote meerderheid aangenomen, alleen Forum voor Democratie stemde tegen.

   

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar