Kennisdag Circulaire Speelruimte

De eerste Kennisdag Circulaire Speelruimte vindt op 16 mei 2019 plaats in Woerden. Hoe kunnen we de speelruimte circulair maken en hoe ver kunnen we hierin gaan? Die vragen staan centraal.

Eerste Kennisdag Circulaire Speelruimte

Stedelijke reststromen
Het Platform Openbare Ruimte en OBB Speelruimtespecialisten organiseren de kennisdag  die begint met een plenaire sessie. Daarvoor is Yolanda Musson van gemeente Almere uitgenodigd. Zij was verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een innovatieve aanbesteding waarbij de gemeente de stedelijke reststromen aanbood. Almere nodigde partijen uit om met innovatieve plannen deze stromen om te zetten in nieuwe producten.

Veiligheid en Attractiebesluit
Vervolgens kunnen de deelnemers kiezen uit acht werksessies. Die behandelen verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld het Veiligheid en Attractiebesluit, ontwerpen met afval, grondstoffenmanagement en organisatie en beleid. Het is de bedoeling dat uit elk van deze werksessies drie speerpunten volgen: van gewoon beginnen tot nader onderzoek doen.

Circulaire speelmarkt
Daarnaast wordt een circulaire speelmarkt ingericht. Bedrijven en gemeenten die al volop met het onderwerp bezig zijn, kunnen hier met elkaar in gesprek. Qua standhouders zal er een variatie zijn in producten (toestellen en ondergronden) en sectoren (groen, verhardingen/beton en water).

Aanmelden
De kennisdag vindt plaats in de evenementenboerderij De Boerinn nabij Woerden. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij het Platform Openbare Ruimte.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties