Keuzedeel ‘Beheer groen erfgoed’ nog nergens aangeboden

Het keuzedeel ‘Beheer groen erfgoed’ dat voor het mbo is ontwikkeld, wordt tot op heden nergens aangeboden. Het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap voert gesprekken met het werkveld om vervolgstappen te bespreken.

Erfgoedhoveniers wilden het vak een inhoudelijke plek geven binnen het mbo en meldden dit in 2016 bij het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap. Dit meldpunt dat onder Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) valt, helpt zogenoemde kleine beroepen om levensvatbaar te blijven.

Uit een arbeidsmarktverkenning bleek dat er behoefte is aan mensen met kennis op mbo-niveau over het vak van erfgoedhovenier. Met inspanningen van betrokken partijen uit het onderwijs en bedrijfsleven is daarom het keuzedeel ‘Beheer groen erfgoed’ voor het mbo ontwikkeld.

Beroepenfilm

Om studenten, scholen en ouders een realistisch beeld te geven van de beroepspraktijk van de erfgoedhovenier, maakte het Meld- en expertisepunt hierover een beroepenfilm.

Aan de film werkten Gilde van Tuinbazen, Vereniging van Erfgoedhoveniers, Branchevereniging VHG en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed mee. Beroepenfilms geven studenten, scholen en geïnteresseerden een realistisch beeld van de beroepspraktijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties