Tuin en Landschap nieuws Klimaat staat centraal bij Nationale Boomfeestdag

Klimaat staat centraal bij Nationale Boomfeestdag

1

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid heeft woensdag samen met Klimaatberaad-voorzitter Ed Nijpels het landelijke startsein gegeven voor de 63ste editie van de Nationale Boomfeestdag.

Minister Schouten en Ed Nijpels lieten hiermee het belang zien van de aanplant van bomen, aangezien beiden een uur later in Den Haag moesten zijn om zich voor te bereiden op de perspresentatie van het Klimaatakkoord.

Minister Schouten krijgt uit handen van burgemeester Hoes een doosje met regenwormen aangereikt om in het plantgat te doen. (Foto: Stichting Boomfeestdag)

In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer, PARK21, centrum voor duurzaamheid NMCX en de provincie Noord-Holland zijn 350 Klimaatbomen geplant en is een KinderKlimaattafel gelanceerd. Basisschoolkinderen uit de gemeente Haarlemmermeer gingen hier het gesprek aan met burgemeester Hoes, wethouder Sedee, Commissaris van de Koning Van Dijk, politici en het bedrijfsleven.

KinderKlimaatdeal

Bedrijven als BP-Nederland, DB-Schenker, Rabobank, Dura Vermeer, Corendon, De Meerlanden, RadboudUMC, Tennet en Monuta sloten hierbij aan en gingen met de kinderen in gesprek over hun ideeën voor een beter klimaat. De plannen die uit de gesprekken aan de veertien tafels zijn ontstaan, hebben geresulteerd in de KinderKlimaatdeal. Deze deal is door Boomfeestdagvoorzitter Albert Verlinde aan burgemeester Onno Hoes en kinderburgmeester Julia Pieters aangeboden.

Nieuwe datum

Overigens werd Boomfeestdag dit jaar gehouden op een nieuwe datum, namelijk de tweede woensdag van maart. Dit omdat eind maart vaak verkiezingen worden gehouden, waardoor Boomfeestdag steeds moest worden verschoven. Daarnaast valt de klimatologische start van het voorjaar steeds vroeger, waardoor de bomen al eerder kunnen worden aangeplant.

Bekijk hier meer foto’s van de Nationale Boomfeestdag.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
René Caderius van Veen Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
René Caderius van Veen
Gast
René Caderius van Veen

Prima dat deze dag bestaat en goed uitgevoerd wordt. Krankzinnig dat overheden bossen kappen met o.a. de smoes dat er bijvoorbeeld weer duinen of heidevelden moeten komen. Overheden kappen als gekken bomen die ouder zijn en die veel CO2 uit de lucht opnemen. Wanneer die overheden met de smoes komen dat ze jonge bomen gaan planten duurt het tientallen jaren voordat die jonge bomen weer evenveel CO2 absorberen en bovendien wordt er dan alleen maar productiebos geplant zonder biodiversiteit. Steun deze boomplantdag maar vecht het overheids beleid aan dat beweert bio-energie te gebruiken als klimaatbijdrage. Ook de bio-diversiteits argumenten zijn… Lees verder »