Klimaatminister

‘Hi Mark, ik zag een gemiste oproep op mijn telefoon en dacht: ik bel meteen even terug. Hoe is het aan formatietafel? Ik hoor dat je een minister van klimaat zoekt. Ik ben beschikbaar, haha.

Maar effe serieus, dat is heel goed nieuws. En inderdaad noodzakelijk. Nederland bungelt samen met Luxemburg en Malta onderaan de lijst als het gaat om het behalen van de Europese klimaatdoelen voor 2020. De minister van klimaat moet ervoor zorgen dat in 2020 de CO2 uitstoot met 25% is teruggebracht. Onze groene branche draagt hier natuurlijk graag aan bij. Alle hoveniers en groenvoorzieners rijden tegen die tijd natuurlijk elektrisch. Flink wat zonnepanelen en windmolens erbij en hupsakee, we zitten zo op min 25%. Maar Mark, wat denk je, gaan we het hiermee redden?

Oh, je wilt nog meer doen voor het klimaat? Elk kind op de basisschool moet een boom geplant hebben? Top man, dat sluit helemaal aan bij de internationale actie ‘One Tree per Child’. Geweldig. Ja, goed plan: een staatssecretaris voor bomen. Of ik iemand ken? Ik denk meteen aan Peter Derksen van de Nationale Boomfeestdag. Die is goed met bomen, man. Gaan we dit weekend verder over bomen, met een biertje. Gezellig.

Wat? Heb je geen tijd? Oh, ga je je tegels uit de tuin halen? Operatie Steenbreek? Tegel eruit, groen erin? Goed bezig, Mark. Ik spreek je’.

Die Mark, altijd al iets gehad met het economisch klimaat.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lensink
Lensink
6 jaren geleden

Meer bomen met de juiste sortimentskeuze op de juiste plaats.
Bouwers en groenmensen moeten samenwerken om te kijken dat er oude bomen blijven staan rond de bouwplaats want daar moeten wij het van hebben.

M. Lensink