Koning opent Lentetuin Breezand

Koning Willem-Alexander heeft woensdag 4 maart de Lentetuin in Breezand geopend. De Lentetuin Breezand is tot en met 9 maart geopend.

Nadat de koning de Lentetuin had geopend, maakte hij een ronde over de tuin om alle kwekers persoonlijk te spreken. Koning Willem-Alexander nam ruim de tijd om iedereen te spreken en sprak zijn bewondering voor het evenement uit.

Gouden Bolbloem
Voor de komst van de koning was de officiële prijsuitreiking van de Lentetuin Breezand 2015. In diverse categorieën werden prijzen uitgereikt. De Gouden Bolbloem is dit jaar gewonnen door W. van Lierop & Zn. bv, die de beste combinatie had van drie bolgewassen. Het bloembollenbedrijf heeft gewonnen met de tulp ‘Santander’, iris ‘Katharines Gold’ en narcis ‘R10’.

Tulpenstad
Deze maand wordt ter ere van het 425-jarig bestaan van de Hortus botanicus Leiden aandacht besteed aan het thema ‘Tulpenstad’. Vanuit de Leidse Hortus kreeg de tulp haar grote rol in Nederland. Op 10 maart vindt de aftrap plaats. Op verschillende plaatsen in Leiden wordt aan tulpen en andere bolbloemen extra aandacht besteed.

Koning Willem-Alexander opent de Lentetuin Breezand met het hijsen van de vlag.