Koninklijke Ginkel Groep wint mvo-prijs

Koninklijke Ginkel Groep heeft de eerste MVO-prijs Veenendaal in de wacht gesleept. De MVO-prijs Veenendaal wordt toegekend aan een onderneming die in de afgelopen jaren een aansprekende mvo-prestatie heeft verricht met een duidelijke uitstraling naar andere bedrijven binnen de gemeente.

Bedrijven werden beoordeeld op de vraag in hoeverre zij economische ontwikkelingen combineren met ecologische en sociale criteria. Duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid, ook voor mensen met een beperkter arbeidsvermogen, zijn hierbij belangrijke begrippen.

Er is gekeken naar de mate waarin bedrijven zich inzetten voor mvo, dit in hun beleid hebben geïntegreerd en dat in de praktijk ook laten zien. Koninklijke Ginkel Groep is volgens de jury een voorbeeld voor andere bedrijven en staat midden in de samenleving.

Volgens het juryrapport gedraagt Koninklijke Ginkel Groep zich al vele jaren als sociale en maatschappelijk betrokken onderneming. Dit uit zich in het beleid gericht op mensen met een arbeidsbeperking, mvo-activiteiten en een weloverwogen lokaal en landelijk sociaal sponsorbeleid.