Koppert richt zich op eikenprocessierups

Biologische plagenbestrijder Koppert maakt werk van de bestrijding van eikenprocessierups met nematoden. Samen met enkele aannemers en spuitenfabrikant KWH ontwikkelt de marktleider een protocol voor de toepassing van aaltjes tegen eikenprocessierups.

Accountmanager Arno van der Zwan van Koppert. „Dit jaar hebben we de markt verkend en hebben we gekeken hoe aannemers te werk gaan.” Dat viel de nematodenspecialist niet mee. „Veel aannemers doen maar wat”, was de ontnuchterende conclusie.

Finetunen
Koppert ontwikkelt nu een plan van aanpak waarmee aannemers uit de voeten kunnen. Het bedrijf is bezig alle facetten van de nematodenmethode te ’finetunen’. Daarbij gaat het onder meer om de druppelgrootte, een nieuwe formulering op basis van cellulose en de dosering. Ook een specifieke manier om de aaltjes aan de waternevel toe te voegen en instructies voor de rijsnelheid komen in het protocol.

Klaar voor komend seizoen
Het nieuwe plan van aanpak wil Koppert komend seizoen inzetten en breed uitdragen. „We geven een seminar en presentaties op dealerdagen en voor gemeenten.” Tijdige planning van afnemers is noodzakelijk. Van der Zwan: „We hebben een paar maanden nodig om de aaltjes te vermeerderen. Begin december moet de keuze al gemaakt zijn om nematoden te gebruiken.”

Lees nu alles over de aanpak van eikenprocessierups met aaltjes in Tuin en Landschap 23 of in het digitale magazine (met inlog).

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties