Kwalificatieronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van start

In januari 2017 vinden de kwalificatieronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Op vier plaatsen in het land – Hardenberg, Breda, Houten en Nijmegen – nemen teams van leerling-hoveniers het tegen elkaar op om een deelnameplaats voor de nationale finale tijdens TuinIdee in Den Bosch.

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap.

Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen aan kunnen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

Locaties
De kwalificatieronden vinden plaats op de volgende locaties:
-Groene Sector Vakbeurs Hardenberg; 10 t/m 12 januari
-Prinsentuin College Breda; 20-21 januari
-Wellantcollege Houten; 27-28 januari
-Helicon opleidingen MBO Nijmegen; 27-28 januari

De winnende teams zullen tijdens TuinIdee van 16 tot en met 19 februari strijden om de nationale titel. Het winnende team op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.