Kwekers kiezen Magnolia kobus als Boom van het jaar

Op de Boomkwekersdag in Echteld hebben de aanwezige kwekers donderdag de Magnolia kobus uitgeroepen tot Boom van het jaar 2015.

De Magnolia kobus kreeg verreweg de meeste stemmen van de aanwezige LTO-leden. De twee andere genomineerde bomen, Liriodendron tulipifera en Ostrya carpinifolia, waren bij de stemming minder populair.

De drie genomineerde bomen zijn door het vak aangedragen. Een deskundige jury heeft uit de suggesties er drie geselecteerd. Uit die drie konden de op de Boomkwekersdag aanwezige LTO-leden de Boom van het jaar kiezen.

Welkome exoot
De Boom van het jaar 2015 heeft als thema ‘Een welkome exoot’. Het moest daarnaast een boom zijn die goed groeit en beschikbaar is bij kwekers.

De jury zei bij de nominatie het volgende over Magnolia kobus: het is een boom van de tweede grootte, bloeit opvallend met witte bloemen in het voorjaar, heeft een exclusieve verschijningsvorm, is een rustige groeier met later een ronde kroon, krijgt jaarlijks een fraaie gele herfstkleur, is breed toepasbaar, ook in bestratingen.