Leden VHG zetten in 2019 samen €1,46 miljard om

VHG-leden hebben in 2019 samen ruim €1,46 miljard omgezet. Dat blijkt uit gegevens van het CBS. Het grootste deel (97%) kwam voor rekening van groenvoorzieners (inclusief dak- en gevelbegroeners) en hoveniers.

De omzet van VHG-leden steeg afgelopen jaar met bijna 6% ten opzichte van 2018. Daarmee is 2019 het zesde opeenvolgende jaar waarin de omzet groeit. Dit staat in het jaarrapport ‘Omzet en arbeidsmarkt groene sector 2019’.

Regionaal gezien hebben VHG-leden in alle provincies meer omzet behaald dan een jaar eerder. Maar de groei van de omzet was in de meeste provincies wel minder dan in 2018. Alleen Limburg, Friesland, en Zeeland lieten in 2019 een hogere omzetgroei zien dan het jaar ervoor.

Veel vaste banen

De meest gangbare cao onder VHG-leden is de cao voor het Hoveniersbedrijf. Ruim 9.400 banen bij VHG-leden vallen onder deze cao. De meerderheid van de banen bevindt zich bij de bedrijfstypen groenvoorzieners (inclusief dak- en gevelbegroeners) en hoveniers.

Ruim 70% van de mensen werkzaam bij VHG-leden heeft een vaste baan. Eenzelfde percentage werkt voltijd. Bij twee derde van de banen bij VHG-leden wordt bruto tussen de €1.500 en €3.000 per maand verdiend. Bij 6% van de hoveniersbanen hoort een auto van de zaak. Ruim negen op de tien werknemers bij VHG-leden is man, 94% heeft een Nederlandse afkomst.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties