Leefbaarheidsprijs voor Wellantcollege Westvliet

Het Wellantcollege Westvliet in Den Haag heeft op woensdag 8 oktober de Gulden Klinker van de gemeente Den Haag ontvangen. De school heeft de prijs gekregen omdat die samen met de leerlingen de omgeving betrekt bij de school- en moestuin.

De moestuin bij de groene vakschool is in het schooljaar 2013-2014 opgezet. Alle leerlingen werken er in mee. De tuin maakt onderdeel uit van de vakken plantenteelt en groene ruimte.

Daarnaast is de schooltuin opgezet om meer betrokkenheid te creëren bij de omgeving. Buurtbewoners helpen mee in de tuin, genieten ervan of brengen een bezoekje met de (klein)kinderen. Leerlingen van Wellantcollege Westvliet houden de buurt schoon.

De gemeente Den Haag waardeerde deze samenwerking met de Gulden Klinker en een waardebon van €1.000. Deze heeft al een bestemming gekregen: de moestuin.

De Gulden Klinker wordt jaarlijks uitgereikt aan Hagenaars – buurtbewoners, ondernemers of scholieren – die samen werken aan een leefbare omgeving. Dit jaar is het de twintigste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De leerlingen ontvingen de jubileumprijs uit handen van de Haagse wethouder Tom de Bruijn van Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu.

Eerstejaarsleerlingen BBL onderhouden de moestuin.