Levende Tuin en Groene Stad op Plantarium

Zowel De Levende Tuin als De Groene Stad zijn dit jaar present op boomkwekerijvakbeurs Plantarium in Boskoop. Deze wordt gehouden van 26 tot en met 29 augustus.

Plantarium is dit jaar via een ‘Groene lijn’ fysiek verbonden met plantenbeurs Groen-Direkt. Bezoekers kunnen op zes halteplaatsen in- en uitstappen en inspiratie of kennis opdoen over diverse onderwerpen.

Zo staat bij halte 1 De Levende Tuin centraal. De VHG legt hier ‘live’ een tuin aan waarin duurzaamheid en het vergroenen van de leefomgeving centraal staan.

Groene Stad
Bij halte 2 kunnen bezoekers zich informeren over De Groene Stad. Met name het belang van een groene werk- en leefomgeving wordt hier benadrukt. Ook kunnen bezoekers hier kennis nemen van de vele nieuwigheden op de beurs.

Bij andere haltes staan thema’s zoals social media, pot-plantcombinaties en de groothandel centraal. De ‘Groene lijn’ bestaat uit zes achtpersoons elektrokkarren die continu heen en weer rijden.

Openbaar groen
Op de vrijdag staat het openbaar groen in de schijnwerpers. Op deze dag organiseert gemeente Alphen aan den Rijn in samenwerking met de VHG een themabijeenkomst ‘Nut van Groen’ voor wethouders en hoofden groenvoorziening van de G32.

Egbert Roozen, directeur VHG, vertelt over De Levende Tuin en aansluitend worden de deelnemers middels experttours in contact gebracht met de standhouders. Ook hoveniers worden voor deze dag uitgenodigd om te komen.