Lezingenreeks Van Hall Larenstein

Hogeschool Van Hall Larenstein organiseert dit najaar de lezingenreeks ’Fascinatie in de Landschapsarchitectuur’. Op vijf donderdagavonden zullen ontwerpers en onderzoekers spreken over hoe hun persoonlijke fascinaties een rol spelen in het ontwerp- en/of onderzoeksproces.

Ontwerp en onderzoek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fascinaties voor bepaalde onderwerpen spelen vaak bewust of onbewust een belangrijke rol in het ontwerp. De wijze waarop deze fascinaties worden onderzocht varieert sterk en kan uiteenlopen van een intuïtieve tot een wetenschappelijke benadering in de vorm van een promotieonderzoek.

De lezingen vinden plaats op vijf donderdagavonden:

  • 6 september Noël van Dooren. Noël van Dooren is landschapsarchitect en lector Duurzame Voedsellandschappen in Stedelijke Regio’s bij Van Hall Larenstein. In 2017 is hij gepromoveerd aan de UvA met zijn proefschrift ‘Drawing Time’. Een onderzoek naar de representatie van groei, verandering en dynamiek in de Nederlandse landschapsarchitectuur na 1985.
  • 13 september Roeland Meek en Paul Plambeck. Roeland Meek werkt bij OKRA en bevindt zich in de afrondingsfase van zijn afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam over het ontwerpen van een nieuw voedsellandschap rond en voor de stad Utrecht. Paul Plambeck is onlangs afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam met een inspirerend plan voor de transformatie van het Friese veenweidegebied en werkt bij Buro Sant en Co.
  • 20 september Robbert de Koning. Robbert de Koning is zelfstandig landschapsarchitect in Arnhem. Het ontwerpen aan duurzame watersystemen speelt een belangrijke rol in veel van zijn werk.
  • 27 september Marinke Steenhuis. Marinke Steenhuis is (mede-) oprichter en -directeur van SteenhuisMeurs. Een bureau dat zich richt op het inzetten van cultuurhistorisch onderzoek in actuele ruimtelijke opgaven. Marinke heeft diverse belangrijke publicaties over landschapsarchitectuur en stedenbouw geschreven.
  • 11 oktober Hannah Schubert. Hannah Schubert werkt als landschapsarchitect bij Carve. Haar prijswinnende afstudeerwerk is een zoektocht naar integratie van architectuur en landschap door een natuurlijke transformatie van afgeschreven gebouwen.

Praktisch
De lezingen vinden plaats van 19.00 tot 20.30 aan de Hogeschool van Hall Larenstein in Velp. De toegang is gratis.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties