Londen opent speciale herdenkingstuin voor coronaslachtoffers

Deze week is in het Olympisch Park in Londen een speciale herdenkingstuin geopend ter herinnering aan de slachtoffers van het coronavirus. Burgemeester Kahn van Londen opende de London Blossom Garden.

De tuin is gewijd aan alle mensen die in Londen zijn overleden als gevolg van het coronavirus. „Niets kan het verliezen van een dierbare minder pijnlijk maken, maar ik hoop dat dit een plek kan zijn waar mensen troost vinden na een verschrikkelijk moeilijk jaar,” zei Kahn bij de opening van de tuin.

Burgemeester Kahn van Londen opent, samen met mensen uit de zorg en andere hulpverleners, het London Blossom Parc. (Foto: Greater London Authority)

Eerbetoon

Behalve een herdenkingsplek is het volgens de Londense burgemeester ook een eerbetoon aan alle mensen in de zorg die een enorme inspanning hebben geleverd tijdens de pandemie. Kahn kondigde aan dat er een speciale campagne komt om mensen te helpen met rouwverwerking als gevolg van de pandemie. In Londen alleen al zijn tot nu toe zo’n 19.000 mensen overleden aan corona.

Er zijn 33 bloesembomen aangeplant in de tuin, één voor ieder stadsdeel van Londen en de City. „Elk jaar bloeien nieuwe bloesems, als teken van hoop, en als een levende en blijvende herinnering aan degenen die we verloren zijn aan dit verschrikkelijke virus,” aldus Kahn. „Het is passend dat onze respons op een virus dat levens neemt, het planten van bomen is die leven geven. En die onze stad zuurstof geven.”

National Memorial Arboretum

Er liggen ook plannen om in Staffordshire’s National Memorial Arboretum, samen met de National Forest Company, een 25 hectare groot park aan te leggen als levend monument voor alle slachtoffers van de pandemie. De plannen zijn onderdeel van een nieuwe visie op herdenking waarbij duurzaamheid, toegankelijkheid en inclusiviteit de kernwaarden vormen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties