Maidanplein in Kiev, één jaar geleden

  Nog geen jaar geleden was het Maidanplein in Kiev een zee van bloemen, Nederlandse bloemen om precies te zijn. Honderdduizend tulpen, aangeplant om 30 jaar onafhankelijkheid van Oekraïne te vieren.

  In mei vorig jaar genoten inwoners van Kiev van de oranje bloemenzee op het Maidanplein.

  Hoe anders is de situatie een jaar later. Nu woedt er een bloedige strijd om de hoofdstad van het land. Van tulpen toen stuurt Nederland nu wapens naar Oekraïne, om de ontluikende democratie te beschermen tegen het brute geweld van Russische troepen. Waar in mei vorig jaar dagelijks duizenden mensen genoten van de tulpenpracht, moeten burgers nu schuilen in kelders en metrostation tegen inslagen van bommen en raketten.

  Heavenly Hundred

  Het aantal van honderdduizend aangeplante tulpen heeft een symbolische waarde. Tijdens de pro-Europese revolutie in 2014 kwamen meer dan honderd betogers om op het Maidanplein. Deze ‘Heavenly Hundred’ zijn nationale helden. „Om deze helden te gedenken planten we 1000 tulpen per persoon. Een gebaar om hem of haar te eren en ons respect te tonen voor deze buitengewoon moedige burgers”, verklaarde de Nederlandse consult voor Oekraïne destijds bij het aanplanten.

  Het Oekraïens-Nederlands Tulpenfestival is een jaarlijks terugkerend evenement.

  Tulpenfestival

  Het Oekraïens-Nederlands Tulpenfestival is een jaarlijks terugkerend evenement. In november vorig jaar zijn opnieuw honderdduizend bollen aangeplant op het Maidanplein in Kiev. Normaal gesproken bloeien de tulpen tussen april en mei. De vraag is of er dit jaar ook weer duizenden bezoekers van de bloemen zullen genieten.

  Foto’s: Consulaat Oekraïne, Amsterdam

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Реферальная программа binance

  Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/ru/register-person?ref=B4EPR6J0

  nimabi
  4 maanden geleden

  Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi