MBO-studenten aan het werk in de Rijksmuseumtuinen

  Studenten van de hoveniersopleiding van Yuverta krijgen de mogelijkheid een heel jaar te werken in de tuinen van het Rijksmuseum. Onder begeleiding van hun docent en de beplantingsontwerper van de tuinen. De tuinen kennen een grote diversiteit aan planten. Duurzaamheid, zorg voor beplanting en bodem staan centraal. Vanaf dit schooljaar biedt het Rijksmuseum zeven stageplekken aan voor de hoveniersstudenten.

  Het Rijksmuseum biedt in samenwerking met Yuverta het opleidingstraject Groen in het Rijksmuseum aan. Studenten niveau 3 en 4 van de opleidingen Hovenier, Leefbare stad en klimaat en Stedelijk groen kunnen deelnemen aan Groen in het Rijksmuseum. Er is een grote vraag naar hoveniers met kennis en passie voor beplanting.

  Het opleidingstraject Groen in het Rijksmuseum is mogelijk gemaakt door het TIQ Fonds (Tuinieren met IQ) / Rijksmuseum Fonds.

  De studenten werken een jaar lang (1 dag per week) in de tuinen van het Rijksmuseum onder begeleiding van Jurjen Hoogervorst, praktijkdocent Yuverta, en Sanne Horn, beplantingsontwerper van de tuin van het Rijksmuseum. Daarnaast gaan de studenten regelmatig op excursies naar voorbeeldprojecten en kwekerijen. De studenten krijgen daar gastlessen van experts uit het vakgebied. Aan het einde van de stage ontvangt de student een certificaat dat een aanvulling is op het diploma.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties