Mechan Groep wordt importeur Wiedenmann

Mechan Groep uit Achterveld is sinds 1 september de exclusieve importeur in Nederland van Wiedenmann, de Duitse fabrikant van professionele werktuigen op het gebied van gras, gazon, sportvelden, golfbaanonderhoud en winterdienst.

Salesmanager Cultuurtechniek Mark van den Heuvel maakt dit dinsdag tijdens GroenTechniek Holland bekend. Mechan Groep importeert naast de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, tal van andere merken voor de agrarische en groentechnieksector.

Premium labels
Mechan Groep Cultuurtechniek, een onderdeel van Mechan Groep, is al langer actief met merken als Holder, Schliesing en Thaler: premium labels in de groentechnieksector. Nu is Wiedenmann aan dat portfolio toegevoegd.
„Mechan Groep heeft veel vertrouwen in dit merk”, zegt Van den Heuvel. „Wij zijn ervan overtuigd dat we deze gespecialiseerde werktuigen goed kunnen vermarkten via ons uitgebreide dealernetwerk. Bij het selecteren van dealers voor Wiedenmann speelt kennis op het vlak van ‘groen’ een belangrijke rol.” Welke dealers Wiedenmann gaan voeren is nog niet precies bekend.

Productontwikkeling
Wiedenmann produceert een breed scala aan gespecialiseerde werktuigen, die ingezet worden op het gebied van gras, gazon, sportvelden, golfbaanonderhoud en winterdienst. Het bedrijf, gevestigd in het Duitse Rammingen, is in 1964 opgericht door Georg en Gertrude Wiedenmann.

Inmiddels is het in handen van een viertal aandeelhouders, waaronder leden uit de Wiedenmann familie. Om de leidende positie vast te houden wordt veel geïnvesteerd: 9% van de opbrengsten worden opnieuw in productontwikkeling gestoken.