Medewerkers Presikhaaf in actie voor werk en inkomen

Leden van vakbond Abvakabo FNV bij Presikhaaf Bedrijven hebben dinsdagmiddag 26 november de Arnhemse wethouder Van Wessem een petitie aangeboden over de toekomst van de sociale werkvoorziening.

De werknemers van de sociale werkvoorziening in Arnhem en omgeving maken zich grote zorgen over de positie van huidige en toekomstige werknemers met een arbeidshandicap.

Paul Lempens van Abvakabo FNV: „Wij vrezen dat door een nieuwe wet en de grote bezuinigingen door het kabinet en de lokale politiek de rechten van medewerkers bij de sociale werkvoorziening worden uitgehold, zowel als het gaat om werkzekerheid als om arbeidsvoorwaarden.”

Garantie
De vakbondsleden boden de wethouder een set met eisen aan, omdat de gemeenten een belangrijke rol hebben in de uitvoering van zowel de huidige als de nieuwe wetten. Lempens: „De vakbond wil de garantie dat er niemand thuis komt te zitten door de bezuinigingen.”

Ook moet de gemeente Arnhem de sociale werkvoorziening pas afbouwen als vastgesteld kan worden dat werkgevers in voldoende mate bereid zijn om mensen met een arbeidshandicap duurzaam in dienst te nemen.