Meerderheid Almeerders wil stoppen met Floriade

Een meerderheid van de inwoners van Almere vindt dat de gemeente de stekker uit de Floriade 2022 moet trekken. Dat blijkt uit onderzoek door bureau Almere Marktonderzoek Advies in opdracht van Omroep Flevoland.

Van de 4.600 deelnemers zegt 56,8% dat stoppen met het organiseren van de Floriade de beste optie is. Een groep van 27,4% zegt dat doorgaan de beste optie is en 14,2% vindt uitstellen van de wereldtuinbouwtentoonstelling de beste keuze.

Negatief

De enquête laat ook zien dat het beeld dat inwoners van de Floriade hebben over de afgelopen jaren is verschoven van positief naar negatief. In 2015 had nog 62% een positief beeld van de Floriade, nu is dat nog maar 38,8%. Het aantal inwoners met een negatief beeld steeg van 29% in 2015 naar 57,5% in 2020.

Opvallend genoeg spelen de gestegen kosten en het verwachte verlies voor de gemeente geen rol bij het standpunt. Ruim 73% zegt dat de informatie over de kosten van de Floriade geen invloed heeft op hun standpunt. Iets minder dan 24% zegt van wel.

Imagoschade

Uit het rapport van bureau AEF, waarin drie scenario’s voor de Floriade zijn onderzocht (doorgaan, stoppen of uitstellen) komt naar voren dat stoppen tot grote imagoschade kan leiden. Een kleine 54% van de deelnemers aan de enquête vindt echter dat doorgaan juist tot grotere imagoschade leidt dan stoppen, tegen 26,5% die denkt dat doorgaan beter is voor het imago.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tooo
Tooo
1 jaar geleden

Waarom is het beeld over de floriade nu dan wel negatief?

Ron Reijnders
Ron Reijnders
1 jaar geleden

Omdat er bijna alleen maar tegenvallers zijn.
Nagenoeg geen sponsoren, heel erg veel kostenoverschrijdingen, tijdsuitloop, een beloofd icoon blijkt geen icoon te zijn maar een appartemententoren van 13 in een dozijn, beloofd meervoudig gebruik van gebouwen dat niet gerealiseerd gaat worden dus er moeten weer extra kosten worden gemaakt, een concurrerende Dubai tentoonstelling, een wethouder die nog steeds niet weet wat er in 2022 te zien zal zijn, geliefde ondernemers die het gebied moesten verlaten waarvan er 1 is waarvoor nog steeds geen alternatief is gevonden, een BV met een hoog verloop, een raad van commissarissen die boos wegloopt, een projectorganisatie met een hoog verloop, wat wil je nog meer horen?