Meerderheid Nederlanders vinden groene tuin belangrijk

  Zeven op de tien Nederlanders vinden het belangrijk om meer groen in hun tuin te creëren. Dat blijkt uit een onderzoek door DirectResearch in opdracht van Fonteyn. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de Week van de Groene Tuin.

  Uit het onderzoek blijkt dat 69% van de mensen een groene tuin belangrijk vindt. Zowel mannen als vrouwen, in elke leeftijdscategorie vinden dit. Ook is er nauwelijks verschil in voorkeur tussen hoger en lager opgeleiden.

  Tegelijkertijd geeft 57% aan een tuin te willen waaraan ze zo min mogelijk onderhoud kwijt zijn. Volgens de onderzoekers heeft dit wellicht te maken met het feit dat veel mensen tuinieren niet als hobby zien. Twee op de vijf mensen zien tuinieren vooral als een verplichting.

  Watervriendelijke tuin

  Daarnaast liet 54% van de ondervraagden weten dat zij een watervriendelijke tuin belangrijk vinden. Een watervriendelijke tuin bestaat uit veel groen, waardoor het regenwater goed kan wegzakken. Ook geeft een op de drie aan het voornemen te hebben om een moestuin te beginnen.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Создать личный аккаунт

  Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://www.binance.com/ru/register?ref=RQUR4BEO