Minimumloon per 1 januari 2021 verhoogd

  Per 1 januari 2021 zijn de bedragen voor het minimumloon omhoog gegaan. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt.

  Het wettelijk brutominimumloon (WML) voor werknemers van 21 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 januari 2021: €1.684,80 per maand; €388,80 per week; €77,76 per dag. Bekijk hier het overzicht van de bruto bedragen per leeftijdscategorie.

  Uitkeringen aangepast

  Per 1 januari is ook de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast. Het gaat om de Participatiewet, de IOAW en IOAZ, de AOW, de Anw, de Wajong, de WW, de WIA, de WAO, de ZW en de TW. Dit komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon.

  Regels Wajong veranderd

  Verder heeft de overheid de regels voor de Wajong veranderd. Zo krijgen Wajongers die (meer) gaan werken vanaf 1 januari 2021 een hoger inkomen. Verder hoeven Wajongers minder bang te zijn om hun uitkering kwijt te raken. Bijvoorbeeld als ze aan het werk gaan, of als hun baan stopt. Door de veranderingen kunnen Wajongers makkelijker meedoen in de maatschappij.

  Arbeidskorting vervroegd

  De arbeidskorting die voor 2022 gepland stond, is vervroegd naar 2021. Met deze heffingskorting betalen werkenden minder belasting. De algemene heffingskorting gaat omhoog. Daardoor hoeven mensen met een inkomen tot €68.507 minder belasting te betalen. De ouderenkorting gaat omhoog. Ouderen met een jaarinkomen tot €49.323 hebben hier voordeel van. De korting bedraagt maximaal €1.703. De AOW-leeftijd gaat per 1 januari 2021 niet omhoog. Dat betekent dat de AOW-leeftijd 66 jaar plus 4 maanden blijft.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties