Moerdijk uitgeroepen tot bijvriendelijkste gemeente 2019

Gemeente Moerdijk is door Nederland Zoemt op 2 november uitgeroepen tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland. In totaal waren 67 gemeenten in de race voor de titel.

Volgens Nederland Zoemt moet een bijvriendelijke gemeente zorgen voor jaarrond bloeiende planten, een bijvriendelijk bermbeheer en nestgelegenheid voor wilde bijen. De gemeente neemt haar inwoners hierin mee en legt uit wat mensen zelf kunnen doen om de leefomstandigheden van wilde bijen te verbeteren.

Zelf bollenmengsel kiezen
In Moerdijk werden het afgelopen jaar tienduizenden vierkante meters leefgebied voor wilde bijen aangelegd: vaste planten, inheemse kruidenmengsels, verwilderende bloembollen, bijvriendelijke bomen en bloemrijke bermen. Bewoners zijn hierbij betrokken, zo hebben zij onder meer zelf het bollenmengsel uitgekozen dat de entrees van de diverse dorpen opfleurt.

Daarnaast heeft Moerdijk de bewoners geïnformeerd over wat ze zelf kunnen doen. De jury is erg te spreken over het scholenproject dat de gemeente met IVN Etten-Leur, Stichting BEI, lokale imkers en Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk is begonnen. Al meer dan 1.000 kinderen zijn via dit project warm gemaakt voor bijen en bijvriendelijk beheer.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties