Nationale Bomenbank neemt activiteit over van PPD

Per 1 januari 2014 heeft Nationale Bomenbank de activiteiten en materieel van de Plagen Preventie Dienst (PPD) overgenomen op het gebied van Eikenprocessierupsbestrijding.

Door de overname begin 2013 van Kuppen boomverzorging heeft Nationale Bomenbank specialistische kennis gekregen op het gebied van ziekten- en plagenbestrijding.

De overgenomen activiteiten van PPD dragen er toe bij dat Nationale Bomenbank de opdrachtgever ook kan ontzorgen bij ziekten- en plagenbestrijding.

De verkregen kennis wil Nationale Bomenbank via dochterbedrijf Terra Nostra verder over Nederland en België verspreiden. Dit gebeurt in de vorm van advies aan de hand van een nieuw concept: Integrated Pest Management voor Trees.

Partner
PPD is sinds 1999 actief op de markt van eikenprocessierups en plagenbestrijding. De snelle groei en ontwikkeling van diverse divisies binnen PPD heeft er toe geleid dat er strategische keuzes gemaakt zijn.

Eén van deze keuzes is om op zoek te gaan naar een boomspecialistische partner. Bij steeds meer opdrachten maakt eikenprocessierupsbestrijding immers onderdeel uit van het boombeheerbestek.