Nationale Gazon Demodag in Brabantse Biezenmortel

De zesde editie van de Nationale Gazon Demodag op 23 september vindt plaats in het Brabantse Biezenmortel. De demodag wordt gehouden op het buitenterrein van Kuypers Graszoden.

Tijdens de Gazon Demodag krijgen hoveniers en openbaar groenbeheerders de praktische kant van het toplaagbeheer te zien. Vaak is een gazon te hard, nat, dichtgeslempt of beschadigd en bevat daardoor te weinig gras en te veel onkruiden. Nationale Gazon Demodag toont oplossingen en zorgt dat groenprofessionals de belangrijkste teeltmaatregelen onder de knie krijgen.

Het event is met 500 bezoekers uitgegroeid tot een belangrijke praktijkdag voor de professionele groenbeheerder. Aan de orde komen in- en doorzaaien, bezoden, bemesten, beregenen, beluchten, structuurverbeteringen, diepte-instellingen bij maaien. In totaal is 8.000 m² gazon ingericht met diverse demonstratievakken waarop de nieuwste machines straks hun kunnen vertonen.

Proefvelden
Proefvelden met verschillende grassoorten en bemestingsregimes geven bezoekers inzicht in de gebruiksmogelijkheden en voeding van gazons. Ook is er vanuit een profielkuil aandacht voor de bodemopbouw en voor handige hulpmiddelen om grondverdichtingen op te sporen.

De toegang is gratis na voorinschrijving op www.nationalegazondemodag.nl. De dag kent een doorlopend programma van 10:00-17:00 uur.