Nationale Gazon Demodag zoomt in op bodem

Op woensdag 24 september wordt in Eemnes de vijfde Nationale Gazon Demodag gehouden. Thema van deze editie is ‘Een goede bodem is het halve werk’.

Op 8.000 m2 demoveld op het buitenterrein van Gramefo Graszoden worden verschillende soorten gras en gazons getoond, vergelijkende bemestingsproeven en demonstraties van tuin- en parkmachines en beregeningsapparatuur gehouden.

De Nationale Gazon Demodag kent een doorlopend programma van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis na voorinschrijving op www.nationalegazondemodag.nl.

Hoveniers en groenvoorzieners worden bijgepraat over bodemanalyse, bodemverbeteraars, bodemvocht gestuurd beregenen en bodembewerkingen. Aan de hand van een profielkuil krijgen bezoekers handvatten mee voor het visueel beoordelen van de conditie en kwaliteit van de bodem.

Demonstraties
Diverse onderhoudsmachines tonen hun kunnen en mogen bovendien zelf uitgeprobeerd worden. Andere eyecatchers zijn de demonstraties robotmaaien en het werken met door zonne-energie opgeladen accugereedschappen.

René de Munnik, woordvoerder namens de gezamenlijke organisatoren: „Deze breed gedragen manifestatie heeft de groenprofessional veel te bieden in de zin van toegespitste vakkennis, de laatste actualiteiten en noviteiten en een platform voor het uitwisselen van ervaringen met vakgenoten.”