Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van start

De komende weken vinden de voorronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Op vier plaatsen nemen teams van jonge leerling-hoveniers het tegen elkaar op voor een plaats in de finale tijdens TuinIdee in Den Bosch.

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap.

Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de leerlingen laten zien dat ze niet alleen een tuin kunnen aanleggen, maar dat ze ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt de aangelegde tuinen.

Locaties
De komende voorronden vinden plaats op de volgende locaties en data:

– Groene Sector Vakbeurs Hardenberg; dinsdag 13 januari t/m donderdag 15 januari
– Helicon MBO Nijmegen; vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari
– Wellantcollege Houten; vrijdag 6 februari en zaterdag 7 februari
– Lentiz Maasland; vrijdag 6 februari en zaterdag 7 februari

Nationale titel
De winnende teams uit deze voorronden zullen tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 26 februari tot en met 1 maart 2015 in Den Bosch, strijden om de nationale titel. Het winnende team op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.